Välkommen

0

Your Cart

You have no items in your shopping cart.

Vanliga frågor

F: Hur kan jag hitta det jag letar efter på din webbplats?

S: Om du letar efter något specifikt på skorabbtse.com, försök att ange dina söktermer i sökrutan i det övre högra navigeringsfältet. Sökrutor finns på nästan alla sidor i vår webbutik. Ange bara namnet på den produkt du letar efter, eller ange artikelnumret och klicka på ikonen "Sök" till höger. Om du inte är helt säker på vad du letar efter och vill se många sexiga möjligheter, prova att bläddra genom att klicka på kategorierna under sökrutan. När du klickar på våra huvudkategorier kommer underkategorier att visas under varje avsnitt. När du hittar ett objekt som intresserar dig, klicka på titeln eller bilden på objektet för att se detaljsidan. Här hittar du mer information om artikeln, inklusive pris, färg och storlek.

F: Hur skapar jag ett konto?

S: Använd länken "Registrera" längst upp i mitten av vår webbplats.
Följ sedan bara instruktionerna för att slutföra konfigurationen av ditt konto. Din information säljs aldrig till något annat företag och hålls helt privat.

F: Är min personliga information säker?

A: skorabbtse.com tror på att tillhandahålla en säker och säker shoppingupplevelse för alla kunder med strikta och effektiva säkerhetsåtgärder på vår webbplats. Det är vår policy att inte sälja eller på annat sätt utbyta privat information, till exempel ditt namn, kreditkortsnummer eller adress till någon tredje part. Vi använder VeriSign SSL för att behandla din kreditkortsinformation.

F: Accepterar skorabbtse.com kreditkort och betalkort?

A: Vi accepterar Visa, MasterCard, JCB. Välj vilken av dessa du vill använda och ange sedan kreditkortsnummer, utgångsdatum och CVV-kod. Att ange din kreditkortsinformation på vår webbplats är helt säkert. Se vår integritetspolicy för mer information.

F: Hur vet jag att min beställning har gjorts?

S: När din beställning har gjorts får du en orderbekräftelse via e-post.

F: Kan jag göra en ändring av min beställning, lägga till en artikel eller göra en adresskorrigering?

A: Kontakta vår kundtjänst. Men om din beställning redan har skickats kommer din beställning tillbaka till oss som inte levereras. Se till att all information är korrekt innan du gör din beställning.

F: Kommer jag att få mitt spårningsnummer via e-post när min beställning skickas ut?

S: Ja, du får ditt spårningsnummer via e-post när beställningen har godkänts för leverans, tilldelat ett spårningsnummer och överlämnats till lagret för leverans. Observera: Även om din beställning har markerats som levererad och du får denna e-postbekräftelse, vänligen vänta upp till 48-72 timmar innan spårningsinformation är tillgänglig.

F: Vad händer om varan jag köpte inte passar?

S: Om du inte är nöjd med passningen av ditt föremål är du välkommen att returnera eller byta ut det. Alla returer måste innehålla originalförpackning och taggar. Kunderna är dock ansvariga för returportot och ser till att varorna skickas tillbaka till oss. För mer information, läs hela vår returpolicy.

F: Hur gör jag en retur?

S: Om du vill göra en retur, vänligen returnera artikeln med en kopia av fakturan och returbehörighetsformuläret. Returer kan skickas till adressen som anges längst upp på fakturan. Se vår retur / utbytespolicy för mer information.